Muhasebe Rehberi Vergi Rehberi

e-FATURA'nın avantajı var mı, şu anda kaç kişi kullanıyor ve e- fatura ile ilgili diğer hususlara dair

Maliye Bakanı elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına toplam 20 bin 459 mükellefin başvurduğunu bildirdi. Şimşek, duyarlı mükelleflere teşekkür ederek, beklenen başvurunun sağlandığını açıkladı.

Maliye Bakanlığının hayata geçirdiği ve bazı sektör ve mükellef gruplarına zorunluluk getiren e-fatura uygulaması için yasal başvuru süresi 2 Eylül 2013 tarihinde sona erdi.

Uygulamanın sonuçlarını açıklayan Şimşek, elektronik ortamda ve posta yoluyla başvuruların birlikte yürütüldüğü süreçte e-fatura uygulamasına toplam 20 bin 459 mükellefin başvurduğunu söyledi.

Bu kapsamda uygulamaya başvuran mükelleflerin, seçtikleri e-fatura uygulaması yararlanma yöntemine göre 2013 takvim yılı sonuna kadar e-fatura göndermeye ve almaya başlayacaklarını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

“e-fatura uygulamasından özel entegratör ile yararlanacaklar ile entegrasyon yapacak olan mükelleflerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar entegrasyon ve özel entegrasyon süreçlerini tamamlamaları gerekiyor. Diğer taraftan, e-fatura uygulamasından özelentegratörler aracılığı ile yararlanacak mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen özel entegratörlerle anlaşma yapmalı, bunun dışındaki firmalara itibar etmemeli. Mükellefler, GİB tarafından yetkilendirilen firmaların listesine ise ‘www.efatura.gov.tr’ internet adresinden ulaşılabilir.”

Uygulamanın avantajları 

Mükelleflere, bu konuda gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden ve beklenen başvurunun sağlandığını dile getiren Şimşek, uygulamanın getireceği avantajları ise şöyle açıkladı:

“e-fatura uygulamasını kullanan firmaların, kağıt faturadan kurtularak baskı, yazdırma, posta ve arşiv maliyetlerini büyük ölçüde azaltacağını, zamandan, mekandan ve emekten tasarruf sağlayacağını ifade eden Şimşek, mükelleflerin bu sayede işletmelerinde yönetimsel birçok avantaj elde edeceğini ve işletmeleri üzerindeki hakimiyetlerini artıracağını bildirdi.

Şimşek, Bakanlık olarak e-fatura uygulamasının her aşamasında mükelleflere tam destek verdiklerini belirterek, “Bakanlık olarak ağustos ayı içerisinde mükelleflere posta ve elektronik posta yoluyla bilgilendirme mektupları gönderdik. Bu ay içinde de başvuru sonrasındaki süreçlerle ilgili bilgilendirme mektupları göndereceğiz” diye konuştu.

“Mükelleflerin soru ve sorunlarına hızlı bir şekilde cevap veriliyor” 

Anlık güncellenen “www.efatura.gov.tr” internet adresinde, uygulamaya başvuran mükelleflerin ihtiyaç duyduğu her türlü bilgi, belge ve teknik dokümana yer verildiğini aktaran Şimşek, ayrıca “efatura@gelirler.gov.tr” e-posta adresi ile de mükelleflerin soru ve sorunlarına hızlı bir şekilde cevap verildiğini sözlerine ekledi.

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir