İş Kanunu İşlemleri SGK İşveren Rehberi

SGK teşviklerinde Dev adım atılacak

SGK teşviklerinde işverenlerin en önemli sıkıntısı teşvik kapsamına girecek işçi bulamamaları. Keza bir çok teşvikte 6 ay yada 3 ay işsiz-sigortasız olma şartı büyük engel.

İşsizlik Ödeneği Alanlara Yönelik Teşvikte (4447/50.Madde); Sigortalının işe alındığı tarihten önceki aydan başlanarak son altı aylık dönemde aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmış olması,

Genç ve Kadın İstihdamına Yönelik Teşvikte (4447/Geçici 10. Madde); Sigortalının işe alındığı tarihten önceki aydan başlanarak son altı aylık dönemde aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmış olması  şartları aranmaktadır.

En son yürürlüğe gire KHK teşvikinde ise bu süre 3 ay ile sınırlı tutulmuştu. Buna rağmen işverenler  3 aylık işsiz işçi bulmakta çok zorlanmıştı. Hele kalifiye işçi bulmak imkansız olmuştu.

İsa KARAKAŞ bu hususu her ortamda dile getirmiş ve istihdamın artırılması için bu şartın bir haftaya kadar indirilmesi yönünde hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Der. Başkanı, hem de gazeteci-yazar olarak bir çok yazı ve TV ve radyoda gündeme getirmişti.

Nitekim bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı sayın   MÜEZZİNOĞLU bizzat ifade etti.

Bazı teşvik şartlarının da esnetileceğini ifade eden Müezzinoğlu, “3 ay sigortasız olma şartını, gelen talepler doğrultusunda 10 veya 15 güne indirmek için çalışmalar yapıldığını bizzat ifade etti.

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir