Genel

Referandumdan sonra Kıdem Tazminatı Fonu geliyor

Kıdem tazminatı yine raftan indirildi. İsa KARAKAŞ diyor ki;Kıdem tazminatı, çalışma hayatının “temcit pilavı” gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor. Şimdiye kadar  Netice=0.

Kıdem tazminatı işçi için hayati öneme sahiptir. Bel ki de işçinin ömrü hayatı boyunca eline geçen tek TOPLU paradır. Bu nedenle işçiler için; bazen ev,araba bazen de çocukları için çeyiz parasıdır. Hele ki bu ekonomik koşullarda yüklü kredi borçlarından tek kurtuluş kapısıdır. Bu tazminat yaklaşık 81 (1936)yıldan beri çalışma hayatımızda var.

Kıdemle ilgili yapılan ayağı yere basan en ciddi çalışma  2003 yılında çalışma hayatının düayen akademisyenlerince hazırlenen  fon taslağıdır. Ancak bunda da uzlaşma sağlanamadı..

              Sitemize her gün kıdem tazminatı ile ilgili 100′lerce soru gelmektedir. özelikle çalışanlar panik halinde. haklarımız ne olacak!!! ….Konuyla ilgili en son açıklama bu işin başında olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın MÜEZZİNOĞLU’ndan geldi. ÇSG BAKANI Sayın MÜEZZİNOĞLU;

“Kıdem tazminatı, herhalde gerek işverenin gerek çalışanın en temel sorunlarının başında. İstihdamda geldiğimiz nokta, sanayide geldiğimiz nokta kıdem tazminatının da neredeyse çalışanın yüzde 80’nin kıdem tazminatından yararlanamadığı, işverenin, “Ne zaman karşıma hangi yük gelecek ve buna hazırlığımı yaptım.’ yapamadığım dediği bir süreci, artık herkesin görebildiği, şeffaf, güçlü, hakkaniyetli ve geliştirilebilir bir kıdem tazminatı fonunu, inşallah bu referandum sürecinden sonra masaya getireceğiz ve sizlerin, sendikaların, çalışanların da olabildiğince maksimum ortak görüşle ki şu anda yüzde 70’lerde bir ortak görüş olduğunu görüyorum. Bunu inşallah referandumdan sonra daha iyi bir noktaya taşıyacağız ve bu yıl inşallah çalışma hayatında en büyük reformumuz bu olacak. Bunu da bu yıl başarabilmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu…

Dileğimiz bu sorunun bir an önce bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturularak tümden artık gündemden kalkması

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir