SGK İşveren Rehberi

E-Bildirgede nasıl düzeltme işlemleri yapılır

E-Bildirge uygulamasına giriş yapılabilmesi için SGK Ünitelerimiz aracılığı ile yapılan başvuru sonucunda, kullanıcılara sağlanmış olan kullanıcı kimlik ve şifrelerinin (Sistem şifresi ve İşyeri şifreleri) www.sgk.gov.tr adresindeki “E-SGK” menüsü altındaki “EBildirge” uygulamasının giriş sayfasına girilmesi gerekmektedir.Sisteme girişi yapılan Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin üzerinde, onaylama aşamasına kadar her türlü değişiklik yapılabilir. Ancak onay işlemi tamamlandıktan sonra belgeler sadece görüntülenebilmekte olup, değişiklik veya silme işlemi yapılamamaktadır.
 Değişiklik ya da silme işlemi için girişi yapılmış olan Asıl mahiyetteki belge için Ek veya İptal mahiyette belge girişi e-bildirge uygulaması kullanılarak yapılabilmektedir.
 Sisteme girişi yapılan Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin onaylanmasının ardından oluşan hizmet kayıtları ilgili sigortalıların hizmet kütüklerine, tahakkuk ise ilgili işverenin Hesabi Cari kartına işlenmektedir. Hazırlanmış olan Hizmet Listesi ve Tahakkuk
Makbuzunun görüntülenmesi de mümkündür.
 Onay aşamasından sonra oluşan Hizmet Listeleri ve Tahakkuk Makbuzları barkod numarası taşımakta ve resmi nitelik kazanmaktadır

Kayıt Giriş: Yeni kayıt girişi için ekranın üst kısmında bulunan tek satırlık veri giriş kutularına gerekli bilgiler girildikten sonra “Ekle” tuşuna tıklanır. Girişi yapılan kayıtta hata yok ise, kayıt yeşil renkli bir satı olarak, veri giriş satırının altındaki sigortalılar listesine eklenir.

Girişi yapılan kayıtta hata var ise, hatalı olan bilgilerin bulunduğu giriş kutuları kırmızı kırmızı renklendirilerek, kaydın girişi engellenir.

* Kayıt Düzeltme:
Daha önce girilmiş (aşağıdaki sigortalılar listesinde bulunan) sigortalı bilgileri üzerinde değişiklik yapmak için, değişikliğin yapılacağı kaydın bulunduğu satır üzerinde herhangi bir yere fare ile tıklandığında ilgili satırdaki bilgiler veri giriş satırına otomatik olarak taşınır. Gerekli düzeltmeler veri giriş satırı üzerinde yapıdıktan sonra “Güncelle” tuşuna tıklandığında güncelleştirilmiş bilgiler, hatasız ise sigortalı listesine aktarılır, hatalı ise hatalı olan bilgilerin bulunduğu giriş kutuları kırmızı kırmızı renklendirilerek, kaydın girişi engellenir.
* Kayıt Silme: Kayıt listesinde mevcut kayıtlar arasından silme yapmak için, silinmesi istenen kaydın sol tarafındaki kutucuğa fare ile tıklayarak işaret konur. İşaretleme işlemi birden fazla kayıt için yapılabilir. İşaretli kayıtların silinmesi için “Sil” tuşuna tıklanır.

İsa KARAKAŞ

Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku BAŞUZMANI

ÇSGB/SGK BAŞMÜFETTİŞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Der. GENEL BAŞKANI

İş-Sosyal Güvenlik-İş Sağ.Güvenliği. Adli ve Ceza Bilirkişisi

A Sınıfı İş Güvenliği UZMANI

Gazeteci/ Yazar (50’yi aşkın kitabı bulunmaktadır)

www.isakarakas.com/ 0507

 

Paylaşabilirsiniz

2 thoughts on “E-Bildirgede nasıl düzeltme işlemleri yapılır

  1. MERHABA DOĞUM SONRASI YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALMAKTAYIM FAKAT 31 ÇEKEN AĞUSTOS AYINDA KENDİMİ İŞKURA DANIŞARAK FAZLA OLANI İŞVEREN ÖDEYECEK DEDİLER VE 16 GÜN ÇALIŞIR 15 GÜN EKSİK GÜN 23 NEDENİ YARIM ÇALIŞMA OLARAK BİLDİRİM YAPILACAĞINI SÖYLEDİLER BENDE O ŞEKİLDE BİLDİRGEYİ ONAYLADIM .
    FAKAT PARAMIN EKSİK YATTIĞININ FARKINA VARDIĞIMDA İŞKURA TEKRAR SORDUM VE 15 GÜN ÇALIŞIR 16 GÜN EKSİK GÜN YAPILMASI GEREKLİYMİŞ İPTAL VE EK BİLDİRGE DÜZENLEDİĞİM ZAMAN İDARİ PARA CEZASI ÇIKAR MI DÜZELTİLECEK AY AĞUSTOS 2019 ŞU ANDA EKİM 2019 DAYIZ

    1. İşyerinizde günlük ücret sistemi geçerli ise elbette işverenin ödemesi gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir