SGK Emeklilik

2000 yılından sonra emekli olanlar için de intibak YAPILACAK MI

Bir gazetecinin, “Kamu Denetçiliği Kurumu 2000 yılından sonra emekli olanlar için de intibak uygulanmalı’ diye bir karar aldı. Bu tavsiye niteliğindeki kararı, SGK’ya bildirdi. SGK da bunu kanuna göre 30 gün içinde cevaplamak zorunda. Çalışma ve Sosyla Güvenlik Bakanlığı bununla ilgili bir çalışma yapacak mı?” sorusu üzerine Bakan Çelik, kararın Bakanlığa iletildiğini söyledi.

Bakan Çelik, 2000 öncesinde emeklilik sistemiyle ilgili olarak yoğun müdahalelerin neticesinde farklı şekilde ve aynı şartlara sahip olmalarına rağmen birbirinden farklı emekli maaşı alanların olduğunu vurguladı.

Farklı emekli maaşı alanlarla ilgili intibak düzenlemesini yaptıklarını anımsatan ve 2000 yılı öncesi yoğun yaşanan sorunları ortadan kaldırdıklarını belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu:

“Yasa yürürlüğe girdikten sonra vatandaşlarımızın 2000 sonrasıyla ilgili talepleri, Kamu Baş Denetçiliği tarafından bir tavsiye olarak kurumumuza gelir gelmez, biz ilgili hukuk birimine gönderdik. Şu an da 1 aylık bir süre var. Bu süre içerisinde çalışmalarını tamamlayıp, bize ulaştıracaklar ve yapacağımız değerlendirmeyi ilgili kuruma iletmiş olacağız. Hukuki bir değerlendirme yapılırken muhtemel neticeler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamızın doğru olmayacağı inancı içindeyim.”  DEDİ.

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir