SGK Emeklilik

SGK'dan memur statüsünde İsteğe Bağlı Prim Tahsilatında değişiklik

5434 sayılı Kanunun 12 inci maddesine tabi isteğe bağlı, ek 71, ek 76 ve geçici 192. maddeleri uyarınca iştirakçiliği sağlananlarla yargı kararları uyarınca emekli keseneği ve kurum karşılığı tutarları hesaplananların emekli keseneği ve kurum karşılığı tutarları ile genel sağlık sigortası primleri Başkanlığımızca kullanılmakta olan “İsteğe Bağlı Sigortalı İşlemleri 4/c” programından on-lıne olarak takip edilmektedir.
Emekli keseneği ve kurum karşılığı tutarları ile genel sağlık sigortası primleri ise bu güne kadar T.C. Ziraat Bankası A.Ş için On-Line Tahsilat, Emekli Sandığı İsteğe Bağlı İştirakçilik, T.Halk Bankası A.Ş için ise KUTA-Tahsilat Ekranı, Emekli Sandığı İsteğe Bağlı Bölümünden T.C kimlik numarası kullanılarak anılan bankaların herhangi bir şubesindentahsil ediliyor iken;
25.10.2017 tarihinden itibaren bahsi geçen ödemeler, T.C Ziraat Bankası A.Ş, T. Halk Bankası A.Ş, T.İş Bankası A.Ş ve T.Vakıflar Bankası A.O’,nın herhangi bir şubesinden MOSİP Mali Yönetim Hizmetleri Otomasyon Projesi ‘‘91- 4C İsteğe Bağlı Prim Tahsilatı’’ bölümünden T.C kimlik numarası kullanılarak yapılacaktır.

EN GÜNCEL TÜM EMEKLİLİK UYGULAMASI VE DAVA/HAK ArAmA  YOLLArıNA İLİŞKİN TEK ESEr’

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir