İşsizlik Sigortası ve İŞKUR

İşsizlik oranı gittikçe artıyor,üniversitelinin %30 iş aramıyor

İşsizlik oranında yine artış var. Oran yüzde 11,8 oldu. Üniversite mezunu gençlerin yaklaşık yüzde 30’unun iş aramadığına dikkati çeken ÇSGB Bakanı Müezzinoğlu, “Bu grupla ilgili çalışma yapılması talimatını verdim. Neden istihdama girmek istemiyorlar, bunu araştıralım istedim. Bu gençler, bu milletin okulunda okudular ve bu milletin yarınlarına katkı sunabilecek birikim ve yaştalar. Onlardan istifade etmek bizim görevimiz. Bu davranışın sebebini bulup, gerekirse buna göre farklı projeler üretmeliyiz. Daha özgür, daha girişimci ve daha esnek projeler üretmeliyiz.” dedi.

Büyükanne Projesi’nde imzalar atılacak

Torunlarının bakımını üstlenen büyükannelerin desteklenmesini içeren projede, tanıtımın gelecek hafta İstanbul’da yapılacağını ve imzaların atılacağını bildiren Müezzinoğlu, İstanbul Sanayi Odasının önerdiği bu projenin kadın istihdamına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

“Tehlikeli” ve “Çok Tehlikeli” sınıfta olan işlerde engelli istihdamında yaşanan zorlukların farkında olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, “Engelli çalıştırmada yaşanan zorlukları yeni projelerle farklı boyutlara taşımayı hedefliyoruz. Çünkü, ‘Kanunu koyduk ne pahasına olursa olsun yapacaksınız, yoksa cezayı  keseriz.’ diyerek alacağımız mesafe çok sınırlı. Tekstilde yalnızca engellilerin çalıştığı fabrikaları ve üretim merkezlerini kurarak engelli istihdamının gerekli oranlarını yakalamalıyız.” diye konuştu.

“İŞKUR elinden geleni yapıyor”

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan da işsizlik dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu, bu sorunun çözümünün toplumun her kesimin iş birliğiyle sağlanabileceğini kaydetti.

İmzalanan protokol ile istihdam artışını hedeflediklerine işaret eden Özkan, TOBB ile iş birliği kapsamında 252 noktada hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini bildirdi.

İŞKUR’un iş ve meslek danışmalarıyla istihdamın artırılması için elinden geleni yaptığını belirten Özkan, işverenler başta olmak üzere, toplumun her kesiminin de elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.”

 

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir