Urfa’nın meşhur şıllık tatlısı

İsa KarakaşYemek Tarifleri0 Yorum9 Haziran 2011

 GEREKLİ MALZEMELER :350 gr. ceviz içi 2,5 su bardağı un, , 600 gr. toz şeker, 3,5 yemek kaşığı Urfa tere (sade) yağı ve su … HAZIRLANIŞI: Derin bir (mümkünse bakır) tencerede 2,5 su bardağı un, 4,5 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri hafifçe yağlanır. Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir. 3,5 su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

 Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş  yufka sayılarak 2 kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir. Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, 10 dk bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır.

Urfa’nın meşhur şıllık tatlısı Hakkında Yorum Yaz


− bir = 6

Anket

ÇEKO (ÇEEİ) Mezunları İş Güvenliği Uzmanı olmalı mı?

View Results

Loading ... Loading ...

Uygulamalı İş Sağlığı ve Güvenliği El Kitabı

E-Bülten

E-Posta adresinizi aşağıdaki bölümden bültenimize ekleyerek yeni yazılarımızdan haberdar olabilirsiniz!


Aboneliğinizin onaylanması için lütfen verdiğiniz mail adresini kontrol ediniz.!

İletişim Formu