Kolay-pratik Bayram’ın kraliçe tatlısı Urfa’nın meşhur şıllık tatlısı

  Yemek Tarifleri    29 Temmuz 2014
Yorum Yok

İsa KARAKAŞ’ tan Bayram’ın kraliçe tatlısı Urfa’nın meşhur şıllık tatlısı tarifi

GEREKLİ MALZEMELER :350 gr. ceviz içi 2,5 su bardağı un, , 600 gr. toz şeker, 3,5 yemek kaşığı Urfa tere (sade) yağı ve su …

HAZIRLANIŞI: ı r.

Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır.

Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir. 3,5 su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

 Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş  yufka sayılarak 2 kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir.

Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir.

Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, 10 dk bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır.şıllık2


Etiketler : , , , , ,

  Benzer Yazılar


  Yorumlar

Lütfen Disqus eklentisini kurun.