Teşvik İşlemleri

Bu değişiklikle İŞKUR işsizlere daha çok iş imkanı sağlayacak

27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazete’de Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.  Bu  değişiklik neler getiriyor?

Toplum Yararına Program (TYP); işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan aktif işgücü hizmetleri kapsamında bir uygulamadır.

Yapılan değişiklik ile uygulamanın başarılı bir şekilde devamının sağlanması ve daha çok işsizin programlara katılması amaçlanmıştır.

Ayrıca, okullarda oluşabilecek güvenlik vb. ihtiyaçları karşılamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda TYP düzenlenmesi imkanı getirilmiştir.

Yapılan değişiklikle özel güvenlik alanında çalışmak isteyen işsizlerin çalışma disiplinine ve işgücü piyasasına uyumları TYP’ler ile sağlanarak bu alandaki işsizlik azaltılabilecektir.

Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda TYP uygulamasıyla çocuklarımızın güvenlik düzeyi daha yüksek bir ortamda eğitim almaları sağlanacaktır.

İsa KARAKAŞ

Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku BAŞUZMANI

ÇSGB/SGK BAŞMÜFETTİŞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Der. GENEL BAŞKANI

İş-Sosyal Güvenlik-İş Sağ.Güvenliği. Adli ve Ceza Bilirkişisi

A Sınıfı İş Güvenliği UZMANI

Gazeteci/ Yazar (50’yi aşkın kitabı bulunmaktadır)

www.isakarakas.com/

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir