SGK İşveren Rehberi

Sosyal Güvenlik Reformunun sessiz kahramanları

Sosyal güvenlik sistemimizde 2005 yılından itibaren başlayan ve halen devam eden çok kapsamlı değişim hatta değişimden de öte büyük dönüşüm gerçekleşmiştir. Bu dönüşümde  SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ile yeni oluşturulan SGK’nın tüm yükünün yanı sıra diğer kamu kurumlarında çok sayıda personel tarafından yapılmakta olan işlemler dahil  (örneğin faturalama işlemleri) bütün yükü SGK’nın  personeli üstlenmiştir.  Bu anlamda her bir SGK personeli  birkaç personelin yapacağı işleri tek başına büyük özveri ve fedakarlıkla ifa etmiştir. Özelikle  SGK şefleri, belirtilen süreçte dinamo işlevi görmüşlerdir. Ancak              eşit işe eşit ücret parolasıyla çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede SGK çalışanlarının bu özel durumları gözardı edilmiştir.

 

                                         SGK ŞEFLERİNİN ROLÜ

 

          SGK şefleri, görev yaptıkları serviste bilgi bankası gibi işlev yapmaktadırlar. Sadece ünitelerdeki işlerini değil aynı zamanda sigortalı ve işverenlerin derin mevzuat gerektiren konularda bilgilendirme yapan birer rehber görevi de yapmaktadırlar.  Büyük fedakarlıklarla sadece işyerinde değil aynı zamanda evlerinde de sürekli mevzuatı takip ederek kendilerini geliştirmektedir.

       SGK’nın hangi ünitesine giderseniz gidin mutlaka uzun yıllardan beri görev yapan kendini yetiştirmiş fedakarca çalışan şefleri göreceksiniz. Çoğunluğu üniversite mezunu da olmasına karşın maalesef üst kadrolara yükselme şansları son derece kısıtlı. Dileriz SGK şeflerinin bu önemli işlevleri göz önünde bulundurularak hem konumları, hem görevde yükselmeleri hem de maaş ve diğer özlük haklarıyla ilgili bir düzenleme yapılır.

KAYNAK:İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK UZMANI EMİR AKİL,MİLAT GAZETESİ/05.11.2012

 

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir