Genel

ÇSGD: çalışma ve sosyal güvenliğin mutfağı olacak

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DERNEĞİ: Ülkemizde sosyal diyaloğu esas alan en kapsamlı sivil inisiyatif, çalışma ve sosyal güvenlik alanında iştigal eden derneğin üyesi akademisyenlerle çalışma hayatında fiilen yer alan bürokrat-işçi- işveren ve memurlar, hem teoriyi hem de pratiği birleştirerek Türkiye’nin kronik sorunları olan başta işsizlik, kayıt dışı istihdam, sosyal güvenlik ve istihdamın artırılmasına yönelik somut çözüm üretme ve projeler geliştirmek amacıyla  ülkemizin önde gelen uzmanları  tarafından 15 Mart 2007 yılında kurulmuştur.

NİTELİK ESASINA GÖRE ÜYE KABUL EDİLMEKTE

Ülkemizin çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgili tüm alanlarında bilgi, tecrübe ve birikimine; bu alanda yürütülen politikaların geliştirilmesine ve yenilenmesine katkıda bulunmak, ülkemizde yaşayan herkesin daha iyi çalışma koşullarına ve sosyal güvenlik haklarına ulaşması için çözüm ve projeler üretmek, toplumun genel yararını gözetmek, toplumu bilgilendirmek, sosyal diyalog ve çalışma barışına katkıda bulmak ve bu konularda çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulan “Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Derneği”ne üye olmak için;

1. Üniversitelerin “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” bölümü ile Hukuk fakülteleri veya diğer bölümlerin “İş ve Sosyal Güvenlik hukuku” öğretim üyesi veya öğrencisi  ya da mezunu olmak,

2. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı bulunan kurum ve kuruluşların müfettiş-denetim elemanı, uzman, müdür, müdür yardımcıları, şef, memur ya da diğer personeli olmak,

3. İnsan kaynakları departmanı yöneticileri, SMMM-YMM, çalışma ve sosyal güvenlik alanında uzmanlaşmış avukat, emekli yargı mensupları, işçi-işveren ve memur kesimi ile çalışma ve sosyal güvenlik alanında faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşları mensubu, temsilci ve personelinden olmak, gerekmektedir.


EN ÜRETKEN ÜYELERDEN OLUŞMAKTA

 “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Derneği” özelikle çalışma hayatındaki sorunların giderilmesinde veçalışma barışının oluşturulmasında önemli bir sivil toplumsal kuruluş olma yolunda ilerlemektedirler. Derneğin kurucu üyelerinin tamamının akademik ve burokratik kariyere sahip olmasının yanı sıra çok sayıda kitap-makale yazarı olması, bir çok önemli projede yer almaları dikkat çekmektedir.

Ankara merkezli   olan derneğin kurucuları arasında;  İ.İ.B.F. Ç.E.E.İ. Bölümleri  akademisyenleri ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının Baş Müfettişleri , uzmanları ile bürokratları  bulunmaktadır.

En demokratik sivil inisiyatif

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Derneği’nin bünyesinde Ar-Ge Kurulu, Proje Geliştirme Kurulu ve Mevzuatı Geliştirme Kurulu gibi kurullar halinde çalışmalar yapılmaktadır. Her bir kurulda akademisyen, bürokrat, işçi, işveren ve memurlar eşit sayıda temsil edilmektedir.

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir