Teşvik İşlemleri

16000 KOBİ'ye Yılbaşı MÜJDESİ!!!!ödeme bekleyen 16 bin KOBİ'ye yılbaşına kadar 104 milyon lira destek sağlanacak!!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ödeme bekleyen 16 bin KOBİ’ye yılbaşına kadar 104 milyon lira destek sağlanacağını açıkladı.Ar-Ge desteği, genel destek programı, girişimcilik desteği, işbirliği-güçbirliği desteğinden, proje desteğinden yararlanmayı bekleyen 16 bin işletme olduğunu belirten Ergün, şunları kaydetti:

”16 bin işletmemiz, yıl bitiyor, bu desteği hak ettik ama yararlanabilir miyiz, bütçe imkanları bize elverecek mi diye bir beklenti içindeydiler. Onların beklentisi dün akşam itibariyle gerçekleşmiş oldu. Maliye Bakanlığımız da yedek ödenekten bu destekler için bize ayrıca para aktarmış oldu.

Yani, yarından itibaren arkadaşlarımız, bu 16 bin işletme bu desteklerini alabilecekler, bu destekler için kaynak oluşturulmuş oldu, arkadaşlarımız için hayırlı olsun. Bunlar, 2012’nin son ikinci yarısında başvuran ve hak kazanan, desteğe hak kazanan işletmelerimizde bu 16 bin işletme yılbaşı gelmeden desteklerine kavuşmuş olacaklar.”

Ergün, 16 bin işletmeye yılbaşına kadar 104 milyon liralık bir destek sağlanacağını bildirdi.

”2013’te de destekler devam edecek”

Bakan Ergün, 2013 yılında da KOBİ’ler için desteklerin devam edeceğini belirterek, şunları ifade etti:

”Belki KOBİ’ler için finansmanla ilgili bazı destek modellerini de geliştirme imkanımız olabilir. Çünkü, 2013-te ekonominin ihracat odaklı büyümesinin yanına biraz da iç pazarı da genişleten, iç pazarda hareketlenmeleri sağlayan bazı destek mekanizmalarını getirmemiz mümkün olacaktır.

Onun için KOBİ’ler için 2013 yılında da yeni destek mekanizmaları, özellikle kredi faiz desteği gibi birtakım mekanizmalarla çok sayıda KOBİ’ye destek verme imkanımız olacak. Önümüzdeki yıl için bizim yaklaşık 500 milyonluk bir bütçemiz var. KOSGEB’te, bu 500 milyonluk bütçeyi KOBİ desteklerine harcıyoruz ama paraya, ilave kaynağa ihtiyacımız olduğunda ilave kaynak için de tabii ki Hazineyle, Maliyeyle birlikte çalışıyoruz. Eğer ilave kaynak imkanı olursa onları da arkadaşlarımıza aktarıyoruz.”

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir