SGK Emeklilik

Anneler her ay nasıl 320 € yardım alacak

Ülkemiz ve AB tarafından ortaklaşa finanse edilen ve SGK tarafından yürütülmekte olan Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kısaca Evde Çocuk Bakımı Projesi Antalya, Bursa ve İzmir’den sonra şimdi de İstanbul ve Ankara’da uygulanacak. 2 yaşından küçük çocuğunuz varsa ve çalışmak, daha önce çalıştığınız işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile SGK  size ihtiyacınız olan desteği sağlayarak aylık 320 € veriyor.

2017 yılının 3. çeyreğinde tamamlanacak olan Proje ile Ankara ve İstanbul illerinde yaşayan ve ilk başvuran 5000 anne gerekli şartları taşımaları halinde mali destekten faydalanabilecek, böylelikle toplamda annelere 47 milyon Avronun üzerinde mali destek sağlanmış olacak.

Projeden Yararlanabilme Şartları:

 ✓ Başvuru tarihi itibariyle (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğu olmak

✓ T.C. vatandaşı olmak

✓ Bir işverenin yanında işçi statüsünde 5510 sayılı Kanun kapsamındaki 4/a sigortalılar) sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak (SGK’ya her ay 30 tam gün prim bildirimi yapılması gerekmektedir.)

✓ İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinden birinde çocuğuyla birlikte aynı evde ikamet etmek (Çocukla annenin ikametgahı aynı olmalıdır.) ✓ Analık izin süresini geçirmiş olmak (Analık izin süresinde olan anneler çalışmaya başladıklarında projeden faydalanabilirler.)

✓ Başvuru tarihi itibariyle son bir yıldaki ortalama brüt ücreti, asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmamak (2016 için 3.294,00 TL)

✓ Çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında; kendisi veya eşinin birinci derecede, çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar (3. derece dahil) akrabalık ilişkisi bulunmamak (Bebeğin anneannesi veya babaannesi veya bebeğin erişkin kardeşi çocuğa bakıyorsa Projeden faydalanmanız mümkün değildir.)

✓ Proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmamak

✓ En geç kesin kayıt tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna  (çocuk bakıcıları da dahil ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı) sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmek

gerekmektedir.

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir